Christelijke Korfbal Vereniging Delft

C.K.V. Excelsior

Excelsior verliest eerste zaalwedstrijd

Door: Excelsior op 12-11-2023 10:44

Excelsior 1 en 2 komen komend zaalseizoen uit in respectievelijk de Overgangsklasse en de Reserve-Overgangsklasse. Beide teams zijn vorig jaar in de zaal overtuigend kampioen geworden en spelen nu op een voor hun meer passend niveau. De competitie van beide teams zijn nu bovendien gekoppeld, met andere woorden ze spelen in de zaal tegen het eerste en tweede team van dezelfde tegenstander.

Deze eerste zaalwedstrijd was KVA uit Amstelveen de tegenstander. Excelsior 2 heeft haar eerste wedstrijd gewonnen met 20-21.

In de eerste zaalwedstrijd van Excelsior 1 was het een gelijk opgaande strijd waarbij de tegenstander constant de voorsprong nam. KVA probeerde met achter verdedigen het spel van Excelsior te ontregelen, maar slaagde er niet in de score ècht in hun voordeel om te zetten.

Excelsior leek in het begin wat moeite te hebben met de houten vloer, wat resulteerde in zwakkere directe duels en verlies van duels. Gelukkig was de rebound zowel aanvallend als verdedigend goed verzorgd. Balverlies door persoonlijke fouten zorgde voor haperingen in de aanvallen van Excelsior. Hierdoor kreeg de tegenstander kansen om extra aanvallen op te zetten.

Het was een fase van aanpassing, maar de goede inzet tijdens de wedstrijd boden perspectief. Met rust was de stand 10-9 dus alle vertrouwen voor de tweede helft.

Door een ongelukkig duel onder de korf, vroeg in de tweede helft werd een noodzakelijke wissel bij Excelsior doorgevoerd. Hierdoor kon het bedachte strijdplan met aanpassingen niet worden doorgevoerd. Het spel van Excelsior vertoonde nog steeds vechtlust maar het bleef stuivertje wisselen met de doelpunten. Tegen het einde van de wedstrijd werd door KVA voor het eerst een gat van drie punten geslagen. Hier kon Excelsior niet meer op aansluiten en werd de wedstrijd verloren met 20-17.

Volgende wedstrijd Excelsior 1

Excelsior 1 - Des 1

Donderdag 17 oktober om 20.15

Sporthal de Buitenhof, Delft

Een keer meetrainen?

Leuk! Meld je aan via onderstaande pagina, dan kijken we samen bij welk team je het beste kan meetrainen bij Excelsior!

Aanmelden om mee te trainen

Onze trouwe hoofdsponsors

Verdien geld voor Excelsior

Steun Excelsior door je bestelling bij honderden webwinkels te plaatsen via onze website.