Christelijke Korfbal Vereniging Delft

C.K.V. Excelsior

Excelsior 1 laat punt liggen bij Futura

Door: Supporters Vereniging Excelsior op 11-01-2016 11:13

Excelsior 1 mocht afgelopen zaterdag in Den Haag de competitie hervatten tegen Futura 1. Futura is een ploeg uit de onderste regionen van de ranglijst, al heeft Futura deze plek vooral te danken aan een teleurstellende decembermaand waarin o.a. werd verloren van de koplopers. Een tegenstander die dus zeker niet onderschat moest worden, maar waar wel mee zou moeten worden afgerekend om mee te blijven doen in de top-3. Dit lukte Excelsior echter niet, na een spannende wedstrijd stond er een 17-17 eindstand op het scorebord.

Excelsior startte de wedstrijd in een gewijzigde formatie. Ryan Heemskerk startte weer eens in de basis, dit ging ten koste van de plek van Wouter Kamps. Verder stonden de inmiddels vertrouwde namen op het (digitale) wedstrijdformulier; Bertjan Bron, Reinier van den Hoek, Sander Rensen, Shera Desaunois, Lisanne Halbe, Kelly de Koning en Elke Reurings. De ploeg onder leiding van Leon Posthumus en Robbert van Buuren (hoofdcoach Denise Bezemer zat ziek thuis) startte beter als Futura en kwam al snel op voorsprong. Via een 0-3 stand behield Excelsior vrijwel de hele eerste helft de voorsprong. De rust werd echter ingegaan met een 7-7 stand. Het was de eerste helft qua niveau niet enorm hoog, maar spannend was het wel.

In de tweede helft werd het echter stuivertje wisselen; Excelsior kwam op voorsprong, Futura kwam terug en pakte de voorsprong en zo ging dit nog een aantal keer heen en weer. De spanning bleef dus ook in de tweede helft overheersen. Tegen het eind van de wedstrijd stond er een 16-15 voorsprong op het scorebord in het voordeel van de “Paarse Hagenezen”. Dit wist Excelsior toch nog om te draaien in een 16-17 voorsprong waarmee de wedstrijd weer in het voordeel leek beslist van de zwart-witten. Het mocht echter niet zo zijn en volledig naar het beeld van de wedstrijd maakte Futura alsnog gelijk. In de laatste minuut miste beide ploegen nog een grote kans, waardoor de terechte einstand bleef staan.

Gezien het verloop van de wedstrijd en het spelbeeld dus een terechte uitslag. Echter, als Excelsior zelf een iets hoger niveau had gehaald zou de wedstrijd vrij eenvoudig gewonnen kunnen worden.

Volgende wedstrijd Excelsior 1

Excelsior 1 - Des 1

Donderdag 17 oktober om 20.15

Sporthal de Buitenhof, Delft

Een keer meetrainen?

Leuk! Meld je aan via onderstaande pagina, dan kijken we samen bij welk team je het beste kan meetrainen bij Excelsior!

Aanmelden om mee te trainen

Onze trouwe hoofdsponsors

Verdien geld voor Excelsior

Steun Excelsior door je bestelling bij honderden webwinkels te plaatsen via onze website.