Christelijke Korfbal Vereniging Delft

C.K.V. Excelsior

Technische staf bespreekt consequenties voor Excelsior 1

Door: Supporters Vereniging Excelsior op 02-02-2016 10:53

Na de teleurstellende wedstrijd tegen Roda, in navolging op de al evenzeer teleurstellend verlopen Bieslandderby, kijken we met scheidend hoofdtrainer Denise Bezemer terug op Roda en vooruit naar het aankomend weekend. Dan staat de nu toch cruciale wedstrijd tegen RWA op het programma en zal Excelsior zeker punten moeten gaan pakken.

Ook Technisch Directeur Erik van der Voort is gevraagd voor commentaar. Op enkele kritische vragen over de behaalde resultaten, het vertrouwen in de technische staf en de beoogde doelstellingen kregen wij helaas geen reactie.

Niet alleen verloor Excelsior 1 afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Roda, het spel was opnieuw erg matig. Wat vond trainer/coach Denise Bezemer van de wedstrijd tegen Roda? “Na de overwinning op Merwede met goed spel zijn we in een dip geraakt. Zaterdag was het spel echt onder de maat.”

Tijdens de belangrijke wedstrijd tegen Roda gingen er veel dingen mis. Volgens Denise Bezemer was haar ploeg teveel bezig met andere zaken dan goed korfballen. “Ik vind dat we vanaf de eerste minuut achter de feiten aan hebben gelopen en dat we alleen maar met randzaken bezig waren in plaats van met ons eigen spel. Dan gaat het mis.”

Een duidelijke analyse vanuit de technische staf op afgelopen zaterdag. Het is niet de eerste wedstrijd dat Excelsior een zwakke wedstrijd speelt. Ook tijdens de verloren Bieslandderby waren niet alle spelers met de juiste zaken bezig. In het artikel van vorige week werd er gesproken over consequenties vanuit de technische staf. Wat kan het Excelsior publiek verwachten voor de aankomende wedstrijden? “Dat is iets wat we nu met de technische staf aan het bespreken zijn, maar het lijkt me duidelijk dat er iets moet veranderen om het tij te doen keren. We moeten zelf weer dominant zijn en onoverwinnelijkheid uitstralen.”

Zoals gezegd staat zaterdag de cruciale wedstrijd tegen de nummer laatst RWA op het programma. Momenteel heeft Excelsior een voorsprong van drie punten op RWA, de zevende plek staat echter nog maar twee punten achter Excelsior. Futura (zevende plaats) en DES (zesde plaats) spelen het aankomend weekend tegen elkaar en een van beide gaat minimaal een punt verspelen. Dit geeft Excelsior de kans om weer verder weg te lopen van de onderste plaatsen. Maar dan moet er in Rhoon wel gewonnen worden. Ook Denise Bezemer ziet het belang van aankomend weekend. “Het is een cruciale wedstrijd, alleen de winst telt.”

De start van Excelsior in 2016 was niet veelbelovend. Van de derde plek is Excelsior afgegleden naar de vijfde plek en heeft het zichzelf in de problemen gebracht. Hoe kijkt Denise Bezemer naar de komende weken en heeft ze er nog vertrouwen in dat ze het tij kan keren? “Ja, ik ben ervan overtuigd dat we met elkaar het tij kunnen keren. Maar dan moeten we er wel met heel de selectie inclusief technische staf volledig voor gaan.”

Duidelijke woorden die vragen om een duidelijk antwoord. Excelsior zal alleen genoegen kunnen nemen met de twee punten tijdens de lastige uitwedstrijd bij RWA. Bij winst en gunstige resultaten in de poule kan Excelsior een grote stap zetten in de richting van lijfsbehoud. Bij een nederlaag komt Excelsior helemaal in de problemen. Laten we hopen op een goede wedstrijd en twee heel belangrijke punten voor onze zwart-witte trots.

Volgende wedstrijd Excelsior 1

Excelsior 1 - Des 1

Donderdag 17 oktober om 20.15

Sporthal de Buitenhof, Delft

Een keer meetrainen?

Leuk! Meld je aan via onderstaande pagina, dan kijken we samen bij welk team je het beste kan meetrainen bij Excelsior!

Aanmelden om mee te trainen

Onze trouwe hoofdsponsors

Verdien geld voor Excelsior

Steun Excelsior door je bestelling bij honderden webwinkels te plaatsen via onze website.

Uitslagen afgelopen week

Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13

Excelsior bedankt haar sponsoren voor de onvoorwaardelijke steun!

© 2024 C.K.V. Excelsior Delft - Website door Wesdesign.nl