Christelijke Korfbal Vereniging Delft

C.K.V. Excelsior

Frank Damshuiser nieuwe coach Excelsior 1

Door: Supporters Vereniging Excelsior op 05-02-2016 09:11

De kogel is door de kerk, de trainerscarrousel is gestopt met draaien. De geruchten deden al enkele weken de ronde. Frank Damshuiser is voor het seizoen 2016 – 2017 de nieuwe hoofdtrainer van CKV Excelsior. Samen met Robbert van Buuren zal hij leiding gaan geven aan de selectie van CKV Excelsior.

Als jonge jongen begon Frank in de jeugdopleiding van Excelsior, waar hij zich wist op te werken tot vaste kracht in alle hoogste jeugdteams. Na zijn verblijf in de jeugdopleiding volgde de logische stap naar de selectie waar Damshuiser zich moeiteloos op wist te werken tot vaste kracht in Excelsior 1. Geroemd om zijn rustige uitstraling, verdedigende kwaliteiten en altijd in dienst spelend van de ploeg wist Damshuiser met Excelsior 1 menig hoogtepunt te bereiken. Helaas zorgde een slepende blessure ervoor dat Damshuiser te vroeg moest stoppen met korfballen op niveau.

Voor een clubman als Frank moet het heerlijk zijn om weer terug te keren binnen de zwart-witte familie. Hoe voelt dat voor Frank zelf? “Echt helemaal weg ben ik nooit geweest, hier en daar nog wat wedstrijden gespeeld en gezien. Maar ik kijk er naar uit om weer iedere week naar het bekende veld en de Buitenhof te gaan en de mensen die ik als speler van Excelsior al jaren ken weer te spreken.”

Momenteel is Frank bezig aan zijn tweede seizoen als trainer/coach bij CKV VEO in Voorburg. Vanwege het plotselinge vertrek van Maarten Taffijn staat hij sinds enkele weken niet meer wekelijk als trainer voor VEO 2 maar is hij voorlopig de hoofdtrainer van VEO 1. Frank had ook aan kunnen blijven als hoofdtrainer van VEO 1. Wat heeft hem doen besluiten om toch terug te keren bij Excelsior? “Bij Excelsior staat mijn inziens momenteel een goed verdeelde groep van spelers met ervaring en spelers die nog mooie stappen kunnen maken. Daarbij is een groot gedeelte van de staf, onder andere Robbert van Buuren als trainer, al ingevuld en weet ik dat deze mensen erg begaan zijn met de club en de spelersgroep. Voor mij een ideaal moment om in te stappen en mijn ervaring als speler en trainer in te zetten voor mijn eigen club.”

Naast zijn ervaring als trainer bij CKV VEO heeft Frank menig jaren ervaring opgedaan als trainer/coach binnen de CKV Excelsior. Hij was onder andere trainer/coach van Excelsior 3 en wist met Excelsior A1 het Nederlands Kampioenschap in Utrecht te bereiken. Een groot deel van de huidige selectie heeft Damshuiser wel eens als trainer gehad, het andere deel heeft zelfs enkele jaren met Damshuiser samengespeeld. Ziet Frank dit als een probleem? “Ik zie dit zeker niet als een probleem. In sommige gevallen zelfs als voordeel omdat ik van bepaalde personen al goed weet wat ze kunnen en wat de potentie van deze personen is.”

Duidelijke woorden van de nieuwe leider van CKV Excelsior 1. Voorzichtig vooruitkijken naar het aankomende seizoen, is er al gesproken over doelstellingen en wat zijn de doelstellingen van de nieuwe hoofdtrainer? “Hier is zeker kort over gesproken maar is natuurlijk ook geheel afhankelijk van het verloop in de zaal en het verdere veldseizoen. Richting het einde van het seizoen zullen we deze doelstellingen dus pas concreet gaan maken.”

Met de terugkeer van Frank zijn alle trainersposities binnen de selectie van CKV Excelsior ingevuld. De Supporters Vereniging Excelsior heet Frank van harte welkom terug binnen onze zwart-witte familie!

Volgende wedstrijd Excelsior 1

Excelsior 1 - Des 1

Donderdag 17 oktober om 20.15

Sporthal de Buitenhof, Delft

Een keer meetrainen?

Leuk! Meld je aan via onderstaande pagina, dan kijken we samen bij welk team je het beste kan meetrainen bij Excelsior!

Aanmelden om mee te trainen

Onze trouwe hoofdsponsors

Verdien geld voor Excelsior

Steun Excelsior door je bestelling bij honderden webwinkels te plaatsen via onze website.

Uitslagen afgelopen week

Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13

Excelsior bedankt haar sponsoren voor de onvoorwaardelijke steun!

© 2024 C.K.V. Excelsior Delft - Website door Wesdesign.nl