Christelijke Korfbal Vereniging Delft

C.K.V. Excelsior

Excelsior wint de eerste wedstrijd van 2024

Door: Excelsior op 14-01-2024 11:37
De kerstvakantie kwam voor de selectie precies op tijd. Na zes wedstrijden kon een balans worden opgemaakt met nieuwe blessures, oude blessures, werk verplichtingen, school, etc., waardoor invalbeurten vanuit lagere teams noodzakelijk waren, ook A1 werd gevraagd de selectie te completeren. Qua resultaat is de selectie het jaar redelijk ongeschonden geëindigd. Excelsior 1 had na verlies van de eerste drie wedstrijden wat goed te maken en deed dit door vervolgens drie wedstrijden op rij te winnen. Excelsior 2 heeft twee wedstrijden verloren, maar doet het uitstekend met deze enthousiaste groep in de reserve overgangsklasse.

Ook zaterdag was de opstelling door o.a. blessures niet geheel de gewenste, maar gelukkig kan Excelsior in lastige situaties putten uit een goede en trouwe achterban, waardoor weer een prima team van spelers beschikbaar was.

De wedstrijd van Excelsior 2 werd vol vertrouwen gestart, maar de tegenstander was een pittige. KVZ’23 nam gelijk de leiding en heeft deze niet meer uit handen gegeven. De korte opleving van Excelsior na rust was niet voldoende. De wedstrijd werd helaas verloren met een geflatteerd 20-15.

Het eerste van KVZ’23 was er ook op gebrand de punten in Zaandam te houden. De ploeg ging voortvarend van start, maar moest de openingstreffer aan Excelsior laten. Veel energie in de aanvallen van KVZ’23 met afwisselend afstand schoten en doorlopen die de korf vonden. De kleine voorsprong van KVZ’23 zorgde voor onrustig en gehaast spel bij Excelsior die met een aantal fraaie afstandsschoten de ploeg uit Zaandam wel goed volgde. Een slim uitgespeelde kans bracht Excelsior een strafworp en kwam daarmee na achterstand op 9-9 gelijk. De ruststand was 12-12.

Met een kleine voorsprong in de tweede helft van 15-17 was Excelsior helaas toch niet bij machte deze verder uit te bouwen, maar liet KVZ‘23 wel weer gelijk komen naar 19-19. Aanvallende en verdedigende wissels werden door Excelsior in de tweede helft succesvol doorgevoerd. Excelsior heeft in totaal 5 strafworpen meegekregen. Met nog 7 en een halve minuut op de klok en 19-20 voorsprong werd weer een strafworp door Excelsior verzilverd en werd weer een gaatje geslagen naar 19-21. Uiteindelijk werd in een spannend slot via 20-22 en 21-22 de overwinning behaald met een einduitslag van 22-23.