Christelijke Korfbal Vereniging Delft

C.K.V. Excelsior

Mandy Herbert versterkt selectie van Excelsior

Door: Webredactie op 29-06-2024 09:13

Korfbalvereniging C.K.V. Excelsior heeft zich voor het nieuwe seizoen weten te versterken met Mandy Herbert. De 27-jarige Herbert verlaat voor het eerst in haar korfbalcarrière het vertrouwde nest en maakt de overstap vanaf Valto uit De Lier.

Herbert doorliep in De Lier de volledige jeugdopleiding om uiteindelijk aan te sluiten bij de selectie van Valto. Hier speelde zij afgelopen seizoen met de selectie van Valto in de Ereklasse en de reserve hoofdklasse, waarbij zij constant meespeelde om de bovenste plekken.

Herbert, leerkracht van groep 8 op basisschool de Regenboog, kijkt erg uit naar het nieuwe seizoen. Met name de gesprekken met trainers Jorrith Ekelmans en Leon Posthumus trokken haar over de streep om de stap te wagen: “Jorrith en Leon wisten mij tijdens het gesprek te prikkelen door hun goede analyse van mij. Dit enthousiasmeerde me enorm. Ze zien mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten. Ik kijk er naar uit om met deze trainers aan de slag te gaan en om er komend seizoen met elkaar nog meer uit te halen.”

Ekelmans is dan ook overtuigd van de kwaliteiten van Lierse: “Mandy past goed in het spel dat wij willen spelen. Ze kan goed in het collectief verdedigen, met een hoge weerstand op de aanspeelbaarheid. Daarnaast ziet ze het spel goed en beschikt over een goede passing. Dit, in combinatie met haar fysiek en zeker ook de kwaliteiten om een goal te maken, maakt haar een echte meerwaarde.”

Herbert is ook duidelijk over de doelstelling die ze heeft bij Excelsior: “Mijn eerste doelstelling is om een vaste waarde voor Excelsior te kunnen zijn. Dan wil ik altijd spelen voor het kampioenschap, want dat zijn tenslotte de mooiste feestjes. Ik hoop dan ook dat we dit met de selectie kunnen bereiken!”

De kwaliteiten bij Excelsior kan Herbert al goed inschatten. “Met Valto hebben we regelmatig (oefen)wedstrijden gespeeld tegen Excelsior en deze waren nooit gemakkelijk. Het waren altijd wedstrijden in het heetst van de strijd die vaak tot het laatst spannend waren. Daarnaast heb ik ook al een keer meegetraind en naast dat er goed werd getraind ben ik ook fantastisch ontvangen. De spelers en trainers stelden mij meteen op mijn gemak en ik voelde me meer dan welkom.”

Ekelmans is logischerwijs erg blij met de komst van Herbert en denkt weer een uitgebalanceerde selectie tot zijn beschikking te hebben: “Mede door alle ervaring die Mandy heeft is zij de toevoeging die meer dan welkom is! Daarnaast zijn we blij dat drie A-junioren komend seizoen de overstap naar de selectie maken. Hierdoor is de selectie goed in balans met ervaren spelers, maar ook met aanstormend talent. Goed om te zien dat deze talenten ook weer op de deur kloppen en hopelijk volgen de komende jaren nog veel meer jeugdspelers, dat is immers de levensader van de vereniging.”

Volgende wedstrijd Excelsior 1

Excelsior 1 - Des 1

Donderdag 17 oktober om 20.15

Sporthal de Buitenhof, Delft

Een keer meetrainen?

Leuk! Meld je aan via onderstaande pagina, dan kijken we samen bij welk team je het beste kan meetrainen bij Excelsior!

Aanmelden om mee te trainen

Onze trouwe hoofdsponsors

Verdien geld voor Excelsior

Steun Excelsior door je bestelling bij honderden webwinkels te plaatsen via onze website.

Uitslagen afgelopen week

Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13

Excelsior bedankt haar sponsoren voor de onvoorwaardelijke steun!

© 2024 C.K.V. Excelsior Delft - Website door Wesdesign.nl