Christelijke Korfbal Vereniging Delft

C.K.V. Excelsior

Excelsior 1 na matige start ruim langs Merwede

Door: Supporters Vereniging Excelsior op 18-01-2016 12:26

De eerste thuiswedstrijd in 2016 heeft Excelsior winnend weten af te sluiten. Merwede, tot vorige week koploper in de Eerste Klasse E wist de eerste helft telkens een voorsprong te pakken. Na rust kwam Excelsior beter in de wedstrijd en ging het erop en erover. Ondanks enkele benauwde momenten bleef Excelsior op voorsprong en wist het uiteindelijk een mooie 20 – 16 overwinning te pakken.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Ben de Joode, erelid van SKC Merwede, hadden beide ploegen moeite om op gang te komen. Excelsior, waar Ryan Heemskerk wederom in de basis begon, kon niet zo starten als het de afgelopen thuiswedstrijden wel deed. Merwede pakte het initiatief en wist mede door hun twee spitsen makkelijker de doelpunten te maken.

De aanvallen van Excelsior verliepen moeizaam. Er werden teveel fouten gemaakt in de passing. En als Excelsior dan in een kansrijke situatie kwam werden verkeerde kansen genomen. Merwede speelde de gehele wedstrijd zakelijk. Het was continu zoeken naar de twee spitsen. In de eerste helft kregen beide spitsen voldoende ballen en veel ruimte om tot schot te komen, waardoor Merwede telkens op voorsprong wist te komen. Excelsior kon nog enigszins bijblijven door een hoog schotpercentage, maar vlak voor rust wist Merwede toch weer uit te lopen naar 7 – 9. Excelsior had het een en ander recht te zetten in de rust.

Na rust wist Excelsior zich langzaamaan terug te knokken. Aanvallend ging het wat beter lopen, verdedigend wist Excelsior de spitsen beter te bespelen en wist het meer verdedigende rebounds te pakken. Hierdoor kwam Merwede steeds moeilijker tot scoren. Excelsior wist de korf juist steeds beter te vinden en kwam zelfs op twee punten voorsprong halverwege de tweede helft. Merwede kon nog een keer gelijk maken, maar daarna gooide Excelsior de wedstrijd in het slot.

Excelsior kwam wederom op twee punten voorsprong en wist deze voorsprong binnen enkele minuten uit te bouwen naar vijf doelpunten. De wedstrijd was hierdoor gespeeld en Excelsior kon de laatste minuten rustig gaan uitspelen. Door deze belangrijke overwinning loopt Excelsior weer twee punten in op Merwede en koploper Achilles, die in eigen huis met 20 -22 verloor van DES. Met drie punten achter op koploper Achilles en drie punten voor op Futura en DES die gedeeld zevende staan is er nog van alles mogelijk. Excelsior heeft zeker nog wat punten nodig om niet in gevaar te komen, maar kan ook de druk opvoeren op Merwede en Achilles. Dan blijken de woorden van sponsor Johan Zantman maar weer eens profetisch: “De bal is rond”.

Volgende wedstrijd Excelsior 1

Excelsior 1 - Des 1

Donderdag 17 oktober om 20.15

Sporthal de Buitenhof, Delft

Een keer meetrainen?

Leuk! Meld je aan via onderstaande pagina, dan kijken we samen bij welk team je het beste kan meetrainen bij Excelsior!

Aanmelden om mee te trainen

Onze trouwe hoofdsponsors

Verdien geld voor Excelsior

Steun Excelsior door je bestelling bij honderden webwinkels te plaatsen via onze website.