Christelijke Korfbal Vereniging Delft

C.K.V. Excelsior

Excelsior 1 ‘tevreden’ met overwinning bij seizoensopening

Door: Supporters Vereniging Excelsior op 05-09-2016 14:44

Excelsior 1 heeft afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De ploeg voor het eerst tijdens een competitiewedstrijd onder leiding van Frank Damshuiser won overtuigend met 21-15 van KV Tilburg.

Bij Excelsior hebben er afgelopen zomer aardig wat mutaties plaatsgevonden. De coaches Denise Bezemer (nog geen nieuwe vereniging) en Leon Posthumus (Refleks) stopte bij Excelsior, evenals Lisanne Halbe (CKV Nieuwerkerk), Kelly de Koning (Achilles) en Bertjan Bron (gestopt). Hierdoor stapte Excelsior met een op veel plekken gewijzigd team het veld in. Bij de heren speelde Ryan Heemskerk, Reinier van den Hoek, Wouter Kamps die vorig seizoen ook al vaak een basisplaats hadden en werden aangevuld met Omar Roy van Bunnik (vorig seizoen nog vaak in Excelsior 2). Bij de dames speelde Leanne Ruitenbeek, Sabine Nolet, Merit Heijink en Shera Desaunois. Laatst genoemde is sinds dit seizoen aanvoerster van Excelsior 1.

Ondanks alle mutaties had Excelsior weinig last van onwennigheden. Tilburg vloog uit de startblokken, er stond immers na twee aanvallen al 0-2 op het scorebord op Sportpark Biesland. Hierna greep Excelsior de macht in de wedstrijd en liep het na een 4-2 stand al snel uit. De scheidsrechter floot voor rust bij een 10-7 voorsprong voor de zwart-witten. Na rust ging Excelsior vrolijk verder waar het gebleven was. Het spel werd gekenmerkt door de vechtlust en het voor elkaar willen werken. Eindresultaat een klinkende 21-15 overwinning.

Nieuwbakken coach Frank Damshuiser was tevreden: “Ik ben zeker tevreden met de eerste overwinning. Het is altijd afwachten waar je staat aan het begin van het seizoen.“ De nieuwe aanvoerster Shera kan zich ook volledig vinden in de woorden van het nieuwe coach: “Ik ben ook zeker tevreden, ook over het spel dat er al redelijk in zit. Natuurlijk zijn er wel nog puntjes waar hard aan gewerkt moet worden, maar heb er de volste vertrouwen in dat wij daar met z'n allen hard voor gaan werken, zodat wij de komende wedstrijden ook met winst kunnen afsluiten.”

Frank voegt er aan toe: “We hebben een wisselende voorbereiding gehad qua resultaten waarbij we vorige week tegen HKC een goed einde hebben gegeven aan de voorbereiding. Deze lijn zag je bij vlagen ook terug tegen Tilburg. We kende helaas tegen Tilburg ook 2 x een mindere fase waarin we terugvielen in een te statisch spel. Gelukkig hadden we voldoende marge zodat we niet in de problemen kwamen. Positief was dat we ondanks de mindere periodes hard bleven werken voor elkaar. Al met al dus een goede start maar zeker nog veel ruimte voor verbetering.”

Na de eerste overwinning vertelde Frank ook de eerste doestellingen voor dit veldseizoen: “De doelstelling van Excelsior 1 is zo lang mogelijk bovenin meedraaien. We hebben redelijk wat wijzigingen in de ploeg en zijn nu goed begonnen. Wanneer we meer wedstrijden achter de rug hebben kunnen we deze doelstelling misschien nog wat concreter maken. Maar voor nu staat spelplezier en ontwikkeling voorop.”

Shera is blij met (genoodzaakte) de veranderingen die er zijn doorgevoerd door de nieuwe technische staf: “Er zijn een aantal spelers weg, maar die plekken zijn goed opgevuld. Wat je nu merkt is dat er meer van elkaar geaccepteerd wordt en dat het plezier en vertrouwen weer terug is!”

Volgend weekend staat de volgende competitiewedstrijd op het programma, uit bij Albatros. Frank kijkt alvast vooruit: “Tegen Albatros proberen we de lijn van het huidige spel voort te zetten waarbij we moeten voorkomen dat we weer 2 periodes van terugval hebben. We hebben in de voorbereiding al geoefend tegen Albatros, deze wedstrijd ging redelijk gelijk op. Albatros is het seizoen ook goed begonnen met een ruime overwinning bij Vitesse. We zullen dus opnieuw scherp moeten starten, veel strijd moeten leveren om ook uit bij Albatros de 2 punten binnen te halen.”

Shera voegt daar nog even aan toe dat er in de voorbereiding wel werd gewonnen en gaat er alles aan doen omdat weer te doen: “In de voorbereiding hebben wij al gewonnen van Albatros. Zij hebben toen waarschijnlijk ook nog niet in hun vaste opstelling gespeeld, dus wij wachten zaterdag af. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om de winst te behalen.

Volgende wedstrijd Excelsior 1

Excelsior 1 - Des 1

Donderdag 17 oktober om 20.15

Sporthal de Buitenhof, Delft

Een keer meetrainen?

Leuk! Meld je aan via onderstaande pagina, dan kijken we samen bij welk team je het beste kan meetrainen bij Excelsior!

Aanmelden om mee te trainen

Onze trouwe hoofdsponsors

Verdien geld voor Excelsior

Steun Excelsior door je bestelling bij honderden webwinkels te plaatsen via onze website.

Uitslagen afgelopen week

Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13

Excelsior bedankt haar sponsoren voor de onvoorwaardelijke steun!

© 2024 C.K.V. Excelsior Delft - Website door Wesdesign.nl